Fotó: Kleb Attila

Tangó zeneiség

Lakner Kinga PhotographyA tangó, ahogy mondani szokták, mindössze egy séta ölelésben. Sétálni szinte bármilyen zenére lehet, ha pedig jó az ölelés, akkor már rossz nem lehet a tánc.
A tangózene közel 140 éves története alatt egy hihetetlenül gazdag zenei világ jött létre több száz zenekarral, sokféle irányzattal, stílussal. Ha a táncosok ismerik és értik a zenét, illetve, ha megpróbálják a zene adta lehetőségeket kihasználni improvizatív táncuk során, a közös tánc még élvezetesebbé válik. Ebben segítek a tangósoknak a zeneiség workshopok, kurzusok, vagy magánórák során.

Az órákba tangótörténettől a zenehallgatáson át a táncig minden belefér. A táncosok maguk is hangszerekké válnak, akik a testükkel, a partnerrel harmóniában zenélnek el egy háromperces történetet. Az oktatásban kiváló partnerem Barabás Béla tangó táncos és tanár, a Kontakt Impro tangóiskola vezetője, akivel évek óta gondolkodunk együtt arról, hogyan lehetne a tánctanításba a zeneiséget még jobban beépíteni. Az órák ebből a közös gondolkodásból születnek, együtt tartjuk őket, s igyekszünk az adott csoport dinamikájához, érdeklődéséhez és tudásához igazítani a feladatokat. Az aktuális kurzusokról itt a honlapon talál majd értesítést.

Tangó zeneiség magánórákra a mail@esztervoros.com címen várom a megkereséseket.